PrestaShop 9: Поддръжка на Symfony 6, нова бекенд продуктова страница, минимум PHP 8.1 и нов API с OAuth 2.0

PrestaShop 9, следващата основна версия на популярната платформа за електронна търговия, ще бъде пусната в края на 2023 г. или началото на 2024 г. Тя ще включва редица нови функции и подобрения, включително:

  • Поддръжка на Symfony 6

PrestaShop 9 ще бъде първата версия на платформата, която ще поддържа Symfony 6. Symfony е фреймворк за разработване на приложения на PHP, който е популярен сред разработчиците на електронна търговия. Поддръжката на Symfony 6 ще осигури на PrestaShop редица предимства, включително:

* По-добра производителност и сигурност
* Нови възможности за разработка
* По-лесна поддръжка на модули
  • Нова бекенд продуктова страница

PrestaShop 9 ще включва нова бекенд продуктова страница, която ще бъде по-модерна и интуитивна. Новата страница ще предостави на търговците по-лесен достъп до информация за продуктите си, както и по-голям контрол върху тяхното управление.

Някои от ключовите характеристики на новата бекенд продуктова страница включват:

* Преработен дизайн, който е по-модерен и интуитивен
* Нови функции за филтриране и сортиране, които улесняват намирането на продукти
* По-лесен достъп до информация за продуктите, включително снимки, описание, цена и наличност
* По-голям контрол върху управлението на продуктите, включително възможност за редактиране на характеристики, добавяне на опции и управление на наличността
* Поддръжка на добавяне на табове през кода и модулите за по-голяма гъвкавост

Поддръжката на добавяне на табове през кода и модулите е полезна функция, която ще даде на търговците и разработчиците повече гъвкавост при персонализирането на бекенд продуктовата страница. Това ще им позволи да добавят нови табове, които съдържат информация, която е специфична за техния бизнес или нуждите на клиентите им.

Например, търговец може да добави таб, който показва информация за доставките, или таб, който показва информация за гаранцията. Разработчик може да добави таб, който показва информация за модула, който е разработил.

Тази функция ще бъде особено полезна за търговци, които искат да използват PrestaShop за управление на голямо количество продукти или продукти с сложна информация.

Новият API ще ползва OAuth 2.0 за оторизация

Използването на OAuth 2.0 за оторизация в новия API на PrestaShop ще направи неговото използване по-сигурно, лесно и удобно за разработчиците.

Допълнителна информация

  • Новият API ще бъде достъпен от всички версии на PrestaShop, започвайки от версия 1.7.7.0.
  • За да използвате новия API, ще трябва да актуализирате модулите си, за да бъдат съвместими с него.

Какво мислите за новите функции и подобрения в PrestaShop 9?