Как да променим стандартния дизайн на Prestashop 1.7.8: Тази статия може да обясни как да промените стандартния дизайн на Prestashop 1.7.8, като предостави подробни инструкции за промяна на цветовете, шрифтовете и други елементи на дизайна

Prestashop 1.7.8 е многофункционална електронна търговска платформа, която предлага възможности за създаване на персонализиран дизайн на магазините. В тази статия ще ви покажем как да промените стандартния дизайн на Prestashop 1.7.8, като предоставим подробни инструкции за промяна на цветовете, шрифтовете и други елементи на дизайна.

  • Промяна на цветовете

За да промените цветовете на стандартния дизайн на Prestashop 1.7.8, трябва да отворите файла “variables.scss”, който се намира в директорията /themes/theme_name/assets/css/ (където “theme_name” е името на вашия темплейт). В този файл може да се променят следните променливи, които задават цветовете на различни елементи на дизайна:

За да промените конкретен цвят, трябва да замените стойността на съответната променлива. Например, за да промените основния цвят на дизайна, трябва да промените стойността на $color-primary.

$color-primary: #007bff;
$color-secondary: #6c757d;
$color-success: #28a745;
$color-info: #17a2b8;
$color-warning: #ffc107;
$color-danger: #dc3545;
  • Промяна на шрифтовете

За да промените шрифтовете на стандартния дизайн на Prestashop 1.7.8, трябва да отворите файла “global.scss”, който се намира в директорията /themes/theme_name/assets/css/ (където “theme_name” е името на вашия темплейт). В този файл може да се променят следните променливи, които задават шрифтовете на различни елементи на дизайна:

$font-family-sans-serif: "Open Sans", sans-serif;
$font-family-serif: "Georgia", serif;
$font-family-monospace: "Courier New", monospace;
  • Промяна на други елементи на дизайна

За да промените други елементи на дизайна, трябва да знаете CSS правилата, които контролират тези елементи. Например, ако искате да промените цвета на навигационното меню, трябва да намерите CSS правилата, които определят този цвят и да ги промените според вашите предпочитания.

Един от начините да намерите нужните CSS правила е да използвате инструменти за инспектиране на елементите в браузъра. Можете да използвате вградения в браузъра инструмент за инспектиране или различни онлайн инструменти като “Web Developer” на Mozilla Firefox или “Developer Tools” на Google Chrome.

  • Запазване на промените

След като сте променили стиловете си, ще трябва да ги приложите на сайта си. За да направите това, ще трябва да използвате FTP програма, за да качите новите стилове на сървъра си. Влезте в папката “themes” в основната директория на Prestashop и намерете папката на вашата тема. Заменете старите стилове с новите, като просто качите новите CSS файлове на мястото на старите.

След като качите новите стилове, може да е необходимо да изчистите кеша на браузъра си, за да видите промените. Натиснете Ctrl + F5 на Windows или Command + Shift + R на Mac, за да изчистите кеша на страницата.

Сега трябва да видите, че стиловете на вашата тема са се променили. Можете да промените още елементи на дизайна, като продължите да редактирате CSS файла на вашата тема.

Надявам се, че тези инструкции за промяна на стиловете на Prestashop 1.7.8 ще ви бъдат полезни и ще ви помогнат да персонализирате вашия онлайн магазин. Помнете, че преди да правите промени на живия си сайт, е важно да направите резервно копие на всички файлове и базата данни на сайта си, за да се предпазите от възможни грешки.