Скоро: Мобилно приложение за пазаруване и администрация на Prestashop

Официалният сайт на Prestashop обяви проект за създаването на мобилно приложение за ползване и  администрация на системата. Мобилното пазаруване става все по-пулярно по цял свят. Мобилната търговия се сочи за най-бързо развиващият се сегмент в електронната търговия по цял свят от множество анализатори и създателите на платформата правят адекватна стъпка към новият пазар и растящото мобилно потребление. Приложението ще бъде еднакво атрактивно както за крайните клиенти, така и за собствениците на магазини, които ще имат достъп до административният панел на системата откъдето ще могат да модифицират асортимента и показваната информация в своят магазин. Сред по-интересните обявени функционалности са:

  • Брандиране на магазина – промяна на логото, шрифта, цветовете и начина на показване на отделните продукти
  • Работете и пазарувайете 24/7 – имате достъп до магазина 24/7. Прекъсването на интернет връзката не е проблем. Разглежданите продукти не се губят, а остават запазени до достигане на подходящата свързаност.
  • Нека клиентите ви намерят най-близкият ви офлайн магазин – ако имате физически магазин приложението автоматично ще насочи клиента към него чрез Google Maps.
  • Редакция на съдържанието в реално време – ще можете да променяте продукти, добавяте новини и виждате новите поръчки, клиентски запитвания и статистически данни в реално време.
  • Отделна статистика за мобилните посещения – детайлна статистика за всеки мобилен клиент от административният панел.